Kommentera

I behov av en varningsskylt?

Och liksom det är bestämt om människan att hon en gång skall dö och sedan dömas, så blev Kristus offrad en gång för att bära mångas synder, och han skall en andra gång träda fram, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på honom.

Hebr. 9:27-28

Vilken konstig värld vi lever i. Ända sedan någon vann en rättegång mot en snabbmatskedja bär frigolit-kaffekopparna en varningstext att innehållet i koppen är varmt. På jordnöt-smörstången hittas en text:”Kan innehålla jordnötter.” På en fryst måltid: ”Tina innan förtäring.” På en mjölkförpackning: ”Förvara öppnad förpackning upprätt.” Det ser ut som om folk behöver mycket hjälp med att bli skyddade från dem själva.

Skulle inte vi också behöva en varningsskylt? Skulle inte det vara till hjälp för oss att ha en sådan här text fastklistrad någonstans på oss: ” Varning: Går mot döden och skall dömas!” Varför inte, men å andra sidan, kanske inte. På något sätt försöker människor lura sig själva till att tänka, att de aldrig skall dö och om de dör så finns det ingen domare för dem att möta. Jag vet bättre. Inte bara mitt eget samvete utan Guds Ord påminner mig om att mitt liv kommer ta slut och domen skall komma. En varningstext att se på varje dag skulle kanske ändå vara en god påminnelse för mig.

Ännu bättre skulle det vara med en text om hur Jesus helt har betalat för synderna och förberett en evig frälsning för mig. Den kunde lyda: ”Synden är borttagen, himmelen väntar – genom Jesus.” Såsom ett nytt datum klistras över det gamla på bilens registerskyltar, så behöver jag detta att täcka över varningsskylten om synden och domen. Men när jag tänker på det, så behöver jag egentligen inte sådana skyltar. Är inte ord som vår vers tillräckliga?

Herre, visa för mig mina synder varje dag
och visa sen Frälsaren som har betalat för dem. Amen.

(Beside Quiet Water, Richard E. Lauersdorf)

Följ och dela!