Kommentera

Installation av pastor

Den 4 augusti 2013 var en stor högtidsdag för S:t Johannes evangelisk-lutherska församling. Nästan på dagen fem år efter att församlingen grundades (1.8.2008) fick vi en andra pastor i Øyvind Edvardsen, som kommer från Norge, där han tjänstgjort som pastor i två församlingar inom Lutherska bekännelsekyrkan sedan 2010.

Øyvind Edvardsen har med sin hustru Mirjam bosatt sig i Terjärv och kommer främst att ansvara för verksamheten i Lepplax bykyrka. Han kommer också att medverka i gudstjänster i Vasa, liksom också församlingens första pastor Ola Österbacka besöker Lepplax. Han är i första hand ansvarig för verksamheten i Vasa.

130804_installation
Installationen förrättades av Ola Österbacka, assisterad av David Åkerlund och SLT:s pastor Juhani Viitala.

 

130804_gudstjanst
Installationsgudstjänsten följdes av många deltagare.

 

Följ och dela!

Skriv en kommentar