Kommentera

2 söndag efter trettondag – Jesus helgar hemmet

Jesus vill komma in i våra hem. Han vill vara oss nära. Han vill helt in i våra hjärtan. Han vill vara den viktigaste personen i våra liv. Han vill vara oss nära eftersom vi är syndare som behöver honom. Till Sackeus sade han som det var, ”Jag måste komma och stanna i ditt hem.” (Luk 19:5)

Sackeus var en syndare som hade tjänat sig rik genom att utnyttja sin position som förman vid tullen. Han tillägnade sig pengar genom bedrägeri. Just denna man ville Jesus komma nära. Sackeus var i andlig nöd och i desperat behov av frälsning. Han förstod omedelbart vem Jesus var då han såg honom och han bekände omedelbart sina synder. Han tog emot Jesus med glädje.

Jesus vill också in i ditt hem. Han vill in i ditt hjärta. Han vill att du ska bekänna dina synder för honom, för då har han frälsning att ge dig. Jesus har kommit för att uppsöka och frälsa det som var förlorat. Låt honom få komma in till dig, slipp honom in, öppna ditt hjärta för honom.

Lyssna till hans Ord om frälsning. Han kommer med frälsning i sin hand. Han är Frälsaren.

Följ och dela!

Skriv en kommentar