Kommentera

Självprövning

Vårt tema för inkommande söndag är självprövning. Detta är ett väldigt tungt ämne och i detta ämne är det lätt att fastna. Man kan gräva ner sig så väldigt djupt att allt omkring en bara är mörker. Detta är en osund självprövning och skadligt för tron hos den kristna. Vi ska i söndagens predikan pröva oss inför ordet vilket varje troende ska göra på ett sunt sätt. Vi kan konstatera att predikotexten från Matteus 23: 1-12 är skriven om en grupp människor som är döda, fariséerna, men att deras attityder och sätt på vilket de levde är högst levande ännu i dag och det även i våra kretsar. Det är så underbart att se att Jesus inte lämnade dessa fariséer utan försökte gång på gång vinna deras hjärtan. Det är det samma han vill göra ännu idag genom sitt ord, ännu i dag kallar han syndare och egenrättfärdiga till omvändelse. Jesu ord till oss ljuder ännu idag: ”Kom till migalla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.”

Följ och dela!

Skriv en kommentar