Kommentera

Guds helgedom

Den andra söndagen efter jul firar vi med temat Guds helgedom. Evangelietexten är den välkända berättelsen om Jesus som tolvåring i templet. Det är den enda berättelsen vi har i Bibeln om Jesu barndom, efter berättelserna om hans födelse och tidiga barndom. Gud har inte sett det viktigt att uppenbara för oss hur han levde sin barndom, annat än att han underordnade sig Maria och Josef och ”växte i vishet, ålder och välbehag inför Gud och människor”. 

Tolvåringen förvånade de skriftlärda med sin vishet. Och när föräldrarna hittade honom, på den tredje dagen, frågade han dem: ”Visste ni inte att jag måste vara hos min Far?” Så märkligt – de förstod ingenting, fast de hade fått veta av änglar att Jesus var Messias, Guds Son.

Jesus ger oss en tankeställare: Vi måste vara hos Jesus! Du har väl inte tappat bort honom i ditt liv? Det är angeläget att vi tar vara på varandra, förmanar att vara med Guds ord predikas, att vi bevarar Guds ord i våra hem och tar oss till vara för allt det som vill hindra oss från gemenskapen med Jesus och hans familj.

Vår gudstjänst firar vi i Biblion kl 11 (3.1). Välkommen med till Guds hus!

 

Följ och dela!

Skriv en kommentar