Kommentera

1 söndag efter trettondag – Dopets nåd

Predikotexten denna söndag är från evangelisten Matteus, kap 3 vers 13-17:

Sedan kom Jesus från Galileen till Johannes vid Jordan för att döpas av honom. Men Johannes försökte hindra honom och sade: ”Jag behöver döpas av dig – och du kommer till mig!” Jesus svarade honom: ”Låt det nu ske. Det är så vi ska uppfylla all rättfärdighet.” Då lät han det ske.

När Jesus hade blivit döpt, steg han genast upp ur vattnet. Då öppnades himlen, och han såg Guds Ande sänka sig ner som en duva och komma över honom. Och en röst från himlen sade: ”Han är min älskade Son. I honom har jag min glädje.”

Behövde Jesus döpas av Johannes? Vilken rättfärdighet var det som skulle uppfyllas?
Kom och lyssna i Lepplax bykyrka söndag kl 13.

Följ och dela!

Skriv en kommentar