Kommentera

2:a söndag i fastan – Den kämpande tron

Predikotexten är Matteus 15:21-28.

Jesus lämnade platsen och drog sig undan till området runt Tyrus och Sidon. Då kom en kanaaneisk kvinna från den trakten och ropade: ”Herre, Davids Son, förbarma dig över mig! Min dotter är svårt besatt.” Men han svarade henne inte ett ord.

Då gick hans lärjungar fram och bad honom: ”Skicka i väg henne! Hon går ju bakom oss och ropar.” Han svarade: ”Jag är inte sänd till andra än de förlorade fåren av Israels hus.” Men hon kom och föll ner för honom och sade: ”Herre, hjälp mig!” Han svarade: ”Det är inte rätt att ta brödet från barnen och kasta det åt hundarna.” Hon sade: ”Jo, Herre, för också hundarna äter smulorna som faller från deras herrars bord.” Då svarade Jesus henne: ”Kvinna, din tro är stor. Det ska ske för dig som du vill.” Och från den stunden var hennes dotter botad.

Välkommen till gudstjänst på söndag i Lepplax bykyrka kl 13.

Följ och dela!

Skriv en kommentar