Kommentera

Några dagar i Schönfeld

ELFK Schönfeld
ELFK Schönfeld

6-17 juni arrangerade vår tyska systerkyrka ELFK den årliga sommarkursen för pastorer i Europa. Denna gång var kursen förlagd till staden Schönfeld i fjälltrakten Erzgebirge vid tjeckiska gränsen. Här har ELFK en av sina större församlingar med över 100 medlemmar. Församlingen har en stor, fin och praktisk kyrkobyggnad med egna undervisningsrum i källaren.

Under två veckors tid undervisade gästprofessor Ken Cherney från WELS prästseminar i Mequon. Första veckan ägnades åt pingströrelsens utbredning i världen och andra veckan åt östens religioner. Ken Cherney har tidigare under knappt 10 års tid rest jorden runt som WELS’ resande professor. Han är numera fast professor i hebreisk exegetik på Wisconsin Lutheran Seminary i Mequon, Wisconsin.

Från församlingen deltog pastorspraktikant David Åkerlund första 1 1/2 veckan och pastor Øyvind Edvardsen första veckan. Resor och uppehälle bekostades i sin helhet av WELS. Under vistelsen bodde vi tillsammans med professorn och tillresande pastorer på ett trevligt litet pensionat i gångavstånd till kyrkan. Här åt vi våra frukostar i restauranten varje morgon.

Vi var förutom inhemska tyska pastorer en pastor från Bulgarien och två pastorer och den enes hustru från Novosibirsk, Ryssland. Varje morgon hade vi morgonandakt i kyrksalen. Det var som vanligt mycket uppbyggligt att få studera Guds ord tillsammans med pastorer från vår europeiska gemenskap. Vi tackar Gud för gemenskapen vi delar med kyrkorna i KELK. Ett särskilt tack går till vår systerkyrka WELS som fortsätter att stöda våra europeiska kyrkor i kampen för att bevara en klar och ren bekännelse till Guds ord.

Gemensam frukost
Gemensam frukost
Shcönfeld omgivning
Schönfeld omgivning
Altare kyrksal
Altare kyrksal
Lutherrosen
Lutherrosen
Pastor Holger Weiss vid orgeln
Pastor Holger Weiss vid orgeln
Kyrksal
Kyrksal

 

Följ och dela!

Skriv en kommentar