Kommentera

CELC:s nionde världskonferens i Tyskland

CELC står för Confessional Evangelical Lutheran Conference, på svenska Konfessionella Evangelisk-Lutherska Konferensen. Det är en organisation som uttrycker gemenskap mellan 24 bekännelsetrogna kyrkor runt hela världen. S:t Johannes är associerad medlem medan vår finska systerkyrka SLT är fullvärdig medlem.

Senaste sommar hölls en Europakonferens på Lepikko lägercentrum utanför Vasa. Vart tredje år ordnas en världsvid konferens. Detta år, då vi firar reformationens 500-årsjubileum, hålls konferensen i Grimma i Tyskland, Sachsen. Där är det nära till många av de centrala platserna för reformationen.

Konferensens officiella webbplats har adressen http://elfk.de/html/celc. Se här en trailer om sommarens jubileumskonferens.

Följ och dela!

Skriv en kommentar