Kommentera

Videoandakter i stilla veckan

När coronapandemin slog till för ett år sedan, strax före påsk, förändrades gudstjänstverksamheten i våra församlingar. Lutherska Bekännelsekyrkans ordförande Ingvar Adriansson satte då upp en serie videoandakter, sju andakter från lördagen före palmsöndag fram till påskdagen. Andakternas tema är Det går ett tyst och stilla lamm. Eftersom vi i stort sett har samma läge också i år kan vi gärna repetera denna andaktsserie som följer Jesus under hans sista vecka. Här finns länk till den aktuella kanalen. Här nedan finns också direktlänkar.

  • Andakt 1, lördag före palmsöndagen: översikt, Jesus i Betania; Joh 11:55–12:11
  • Andakt 2, palmsöndagen: Jesus rider in i Jerusalem
  • Andakt 3, måndagen i Stilla veckan: Jesus rensar templet
  • Andakt 4, tisdagen i Stilla veckan: Jesu eskatologiska tal (Ola Österbacka medverkar)
  • Andakt 5, skärtorsdagen: Nattvarden
  • Andakt 6, långfredagen: Jesus lider och dör på korset
  • Andakt 7, påskdagen: Jesus uppstår ur graven (Lars Gunnarsson)
Följ och dela!