Kommentera

Ingemar Andersson medverkar vid bibelhelg

Den 3 september hölls en högtidsgudstjänst i Stockholm med anledning av den nyvunna kyrkogemenskapen mellan LBK och LFS/LFU. LFS står för Lutherska församlingen i Stockholmsområdet och LFU för Lutherska församlingen i Umeåområdet.

Under vår bibelhelg 6–8 oktober får vi göra det samma för vår församlings del. Kyrkoherde Ingemar Andersson är huvudtalare och kommer tillsammans med sin hustru Regina. För många österbottningar är Ingemar känd från tiden innan LFS bildades (1988), då han var predikant i Bibeltrogna Vänner. En annan av församlingsgrundarna, som blev präst i LFU, var Henning Lindmark, även han en känd predikant i BV.

Tema för Ingemars undervisning är ”Brukspatron Adamsson”, som behandlar de centrala trosfrågorna rättfärdiggörelse och försoning. Titeln är från en bok som skrevs av P P Waldenström, först Rosenius´ medarbetare men sedan han ändrade sin lära om försoningen grundade han Missionsförbundet. Även de lärofrågor som ledde till brytningen behandlas under dagarna.

Programskiss i Kommande händelser.

Våra gäster: Ingemar och Regina.
Följ och dela!