Kommentera

Det viktigaste i livet

Söndagens gudstjänst, som vi firar som den 18:e efter Trefaldighet i anslutning till bibelhelgen, bär temat ”Det viktigaste i livet”. I sin koncisa form påminner det om den gamla katekesens fråga: Vad är livets viktigaste angelägenhet? Svaret är: Att lära känna Jesus Kristus och bli Guds barn.

Predikan kommer att utgå från episteltexten, Rom 10:1–10, där frågan är hur vi blir delaktiga i denna välsignelse. Svaret där är klart: Ordet är dig nära! Det är Guds ord som ger oss tron. Det är därför som vi också inbjuder till bibelhelg detta veckoslut. Denna gång vill vi rannsaka Skriften särskilt för att se vad den säger om kärlek. Då kan vi inte komma förbi de höga orden i Joh 3:16, som talar om hur Gud älskade världen, för att ingen enda av oss skulle gå förlorade utan för att vi ska ha evigt liv. Därför sände han oss sin Son. Det är där den Stora Kärleken finns. Den börjar inte med oss. ”Vi älskar därför att han först har älskat oss.”

korsets_karlekKom och låt Guds Ande göra oss varma genom att höra om hans kärlek till syndare som missbrukat hans kärlek, så att också vi kan lära oss älska Gud och vår nästa!

Följ och dela!

Skriv en kommentar