Kommentera

Kampen mot mörkrets makter

På söndag har vi åter möjlighet att komma samman till en gudstjänst, där vi får tillsammans sjunga, be och lyssna till Guds ord. Vi firar tredje söndag i fastan med ett tungt tema: Kampen mot mörkrets makter. Predikotexten från Lukas 4:31-37 berättar om för oss hur Jesus blir angripen av en man som hade en oren ande. Den ondes välde väcker mycket bekymmer och oro även bland dagens människor och framförallt bland troende. Det är många som går och grubblar och är rädda för den onde och vad han kan göra, hur mycket han vet och hur mycket makt han har. I söndagens text ska vi se att den onde har bara den makt som han blivit tilldelad. Det är Jesus som har fullkontroll över allt och alla. Vi behöver inte vara oroliga, Jesus tillåter inte den onde att pröva oss över vår förmåga, eller Jesus vet hur Han ska lösa oss ur prövningen. Så var stilla och vänta på Herren, Han skall strida för oss.

Välkomna med i Jesu namn.

Följ och dela!

Skriv en kommentar