Kommentera

Midsommarhelgen

Vi står inför midsommarhelgen. Det är en dubbelhelg, där lördagen, den egentliga midsommardagen, ägnas Johannes Döparen med temat Ljuset från ovan. Det är en tänkvärd situation att denne kraftfulle profet dyker upp just denna helg, som i många fall har blivit köttets och njutningarnas helg. Johannes Döparens dag infaller i år på Hans/Johannes-dagen, exakt ett halvår före julafton. Men Johannes Döparen kommer inte bara med skarp lagförkunnelse över köttslighet, utan framför allt som ett vittne om ljuset. Det är därför temat är Ljuset från ovan: det är Guds Ord, Världens ljus och Frälsare som han vittnar om.

Söndagen efter midsommardagen firar vi numera i vår reviderade ”handbok” med det nya temat Skapelsens söndag. Då vi tänker på skapelsen handlar det om den första trosartikeln, både Guds underbara natur som nu är som vackrast och som ingalunda har kommit till av någon slump utan ur intet, genom Guds ord. Den ordinarie söndagen, som i år är den andra söndagen efter Trefaldighet, kvarstår som alternativ för gudstjänsten. Denna söndag är temat Kallelsen till Guds rike.

Följ och dela!

Skriv en kommentar